Μανιτάρια γεμιστά

images_2712017_manitaria-gemista-al.jpg

Υλικά

    Μανιτάρια πορτομπέλο 6 μεγάλα    
    Ντομάτα 1 τεμ    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Πιπεριές τσίλι 2
    Τυρί φέτα 100 γρ    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας    
    Μαϊντανό 1 ματσάκι    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα νοτισμένο πανί καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τις τσίλι πιπεριές (αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους) και τον μαϊντανό. Βάζουμε τα υλικά σε ένα βαθύ πιάτο μαζί με 1 κουταλιά λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε τα μανιτάρια μέσα – έξω με το υλικό αυτό και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, αφαιρούμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε. Την βάζουμε με όσα υλικά περίσσεψαν στο μπολ , ρίχνουμε την άλλη κουταλιά λάδι και τα ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα μανιτάρια μας με το υλικό του μπολ και την ντομάτα και ρίχνουμε από πάνω την φέτα αφού την έχουμε θρυμματίσει. Τα βάζουμε σε ταψάκι σε προθερμασμένο  φούρνο για 15 λεπτά και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς.Σερβίρονται ζεστά. (Εναλλακτικά αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε ελιές κομμένες σε ροδέλες)

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/