Πατάτες σουφλέ

images_29122016_2_patates-soufle-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πατάτες 8-10    
    Ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο    
    Γκούντα 150 γρ τριμμένο    
    Μπέικον 10 φέτες ψιλοκομμένες    
    Κρέμα γάλακτος 500 ml    
    Αλάτι -πιπέρι
    Μοσχοκάρυδο λίγο    
    Βούτυρο λίγο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με πιρούνι.Τις στραγγίζουμε , τις αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε ροδέλες. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ  και στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ μια σειρά από τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα μισά τυριά και το μισό μπέικον.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τέλος περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για  20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει αρκετά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/