
Υλικά
    Χταπόδι 1 μεγάλο    
    Κρεμμύδια 2 μεγάλα    
    Ντομάτες 6 ψιλοκομμένες στο μπλέντερ    
    Φύλλα δάφνης 3    
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Μπαχάρι
    Ελαιόλαδο
    Μακαρονάκι κοφτό 1 πακέτο  
Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι για 1 ώρα να βράσει καλά . Το κόβουμε μόλις κρυώσει σε μεγάλα κομμάτια . Στην κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο , ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά . Ρίχνουμε το χταπόδι , την ντομάτα και όλα τα μυρωδικά . Προσθέτουμε 1 μεγάλο ποτήρι με νερό και το βάζουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου . Όταν περάσουν τα 20 λεπτά βάζουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια . Μόλις ξεκινήσει το νερό να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για όσο χρόνο απαιτείται.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/
