
Υλικά
300γρ κανταίφι
5 κ.σ. Flora βούτυρο
Για το σιρόπι
3 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κουτί ζαχαρούχο
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
3 κ.σ. κορν φλάουρ
100 γρ νερό
3 κ.σ. Flora βούτυρο
Για την σαντυγί
200γρ φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
2 μπανάνες
3 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό ταψάκι στρογγυλό , βάζουμε το κανταίφι ,αφού το έχουμε ξεμπερδέψει λιγο με τα χέρια.
2. Βάζουμε από πάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
3. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις πάρει βράση , το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Το περιχύνουμε καυτό όπως είναι πάνω στο κρύο κανταίφι.
4. Για την κρέμα ,ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και το κορν φλάουρ. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ με το νερό σε ένα άλλο μπολ, μόλις αρχίζουν να βράζουν τα υλικά μας ριχνουμε και το νερό με το κορν φλάουρ,ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
5. Σε ένα τηγάνι καίμε την ζάχαρη να γίνει χρυσαφένια και βάζουμε μέσα τα κομμάτια μπανάνας. Τα αραδίαζουμε σε μια λαδόκολλα.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/