Σπιτική κομπόστα ροδάκινο

images_0aaaaakomposta.jpg

Υλικά

για 3 βάζα των 700 γραμμαρίων αποστειρωμένα*

1 κιλό ροδάκινα(σκληρά αλλά όχι άγουρα)

9 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

    Πλένουμε τα ροδάκινα ,καθαρίζουμε την φλούδα τους και τα κόβουμε στην μέση.
    Γεμίζουμε το βάζο με όσα ροδάκινα χωράει και τοποθετούμε 3 κ.σ. κοφτές ζάχαρη. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρώς τα ροδάκινα για να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί.
    Κλείνουμε το καπάκι. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα βάζα, γεμίζουμε με νερό την κατσαρόλα να σκεπάζονται τα βάζα. Έπειτα, τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά ,όταν θα ξεκινήσει ο βρασμός τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά. Τα βγάζουμε από το νερό με πολλή προσοχή , τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πετσέτα και τα αφήνουμε όλη την νύχτα να κρυώσουν.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
          http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/