Ξένες γλώσσες που μπορεί να μάθει ένας μαθητής του δημοτικού

Εικόνα4.jpg

Εάν έχετε παιδάκι στο δημοτικό και αναζητάτε εξωσχολικές δραστηριότητες που θα το κρατήσουν σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τότε σίγουρα σας έχει περάσει από το μυαλό να ξεκινήσετε τα μαθήματα ξένων γλωσσών.  Σε ένα φροντιστήριο το παιδί σας θα έχει τη δυνατότητα να μάθει διάφορες ξένες γλώσσες όπως ρωσικά, αγγλικά, κινέζικα κτλ. Βέβαια μιας και πολλές γλώσσες είναι αρκετά περίπλοκες για ένα παιδί του δημοτικού είναι φυσιολογικό να δυσκολευτεί. Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνουμε μερικές γλώσσες που θα φανούν πολύ χρήσιμες σε ένα παιδί του δημοτικού και αξίζει να μάθει.

Αγγλικά

Μια γλώσσα που αναμφισβήτητα πρέπει να ξέρει ο καθένας είναι τα αγγλικά. Το παιδί σας μαθαίνοντας αγγλικά από μια σχετικά μικρή ηλικία έχει τη δυνατότητα να εξοικειωθεί μαζί τους και να κάνει τη γλώσσα κτήμα του έτσι ώστε τελειώνοντας όλες τις απαραίτητες τάξεις θα μπορέσει να πάρει και το πτυχίο Proficiency. Μπορείτε αναζητώντας στο διαδίκτυο ‘‘Αγγλικά για ενήλικες ή αγγλικά για παιδιά’’ να βρείτε στη γειτονιά σας φροντιστήρια που διδάσκουν τη γλώσσα και προετοιμάζουν τους μαθητές για τις ανάλογες εξετάσεις. Τα αγγλικά είναι η γλώσσα του μέλλοντος και είναι μια απαραίτητη γνώση για να εξελιχθεί κάποιος σε οποιονδήποτε επαγγελματικό κλάδο και αν στραφεί.

Γαλλικά

Μια ακόμα γλώσσα που στο μέλλον θα μπορέσει να εμπλουτίσει το βιογραφικό του παιδιού σας και να τον κάνει να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας είναι τα γαλλικά. Τα γαλλικά δεν έχουν μεγάλο δείκτη δυσκολίας και μπορεί εύκολα να τα μάθει ένα παιδί του δημοτικού. Μαθαίνοντας γαλλικά το παιδί σας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να έρθει σε επαφή με τη γαλλική κουλτούρα, να ανακαλύψει ακόμα βαθύτερα τη γλώσσα της μόδας, της γαστρονομίας και της τέχνης. Τα γαλλικά είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες και μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στο παιδί σας όταν μεγαλώσει και αποφασίσει να ταξιδέψει, να επεκτείνει την επαγγελματική του καριέρα στο εξωτερικό και να συναναστραφεί με ξένους.

Γερμανικά

Τα γερμανικά είναι επίσης μια γλώσσα που ομιλείτε παγκοσμίως και θα μπορούσατε να μάθετε στο παιδί σας. Μέσα σας ίσως αναρωτιέστε αν θα μπορέσει ένα τόσο νέο παιδί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των μαθημάτων βέβαια με μικρά βηματάκια σας διαβεβαιώνουμε ότι  θα μπορέσει να εξελιχθεί πολύ, να αγαπήσει την γλώσσα συνεπώς και να την μάθει. Η γλώσσα αυτή φυσικά θα προσφέρει αμέτρητα οφέλη στο παιδί σας ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία μιας και τα γερμανικά αποτελούν πραγματικά τη κορυφή στους επιστημονικούς τομείς.

Αυτές οι τρεις γλώσσες θεωρούνται ιδανικές για να τις μάθει ένα παιδί που πηγαίνει στο δημοτικό. Το ταξίδι εκμάθησης μιας νέας γλώσσας μπορεί στην αρχή να ταλαιπωρήσει το νέο και οι γονείς να ακούσετε αρκετά παραπονάκια βέβαια πάντα πρέπει να τους ενθαρρύνετε να συνεχίζουν και να βάζουν τα δυνατά τους.