Τι είναι η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (RF) και ποια τα οφέλη της για το πρόσωπο και το σώμα;

Εικόνα1.jpg

Λίγα λόγια για τη θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (RF)

Οι ραδιοσυχνότητες (RF) είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος σύσφιξης της επιδερμίδας, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος, ανεξαρτήτως χρώματος. Κατά την εφαρμογή της θεραπείας προκαλείται θέρμανση του χορίου και τα υποδόριων στρωμάτων.

Με αυτό τον τρόπο, οι ίνες κολλαγόνου οδηγούνται σε σύσπαση, με αποτέλεσμα να συσφίγγεται το δέρμα. Ταυτόχρονα αυξάνεται ο μεταβολισμός των ινοβλαστών που παράγουν συνεχώς νέες ίνες κολλαγόνου. Έτσι, επιτυγχάνεται η παραγωγή φυσικού αποτελέσματος που αντέχει στο χρόνο.

Εφαρμογή της θεραπείας με ραδιοσυχνότητες (RF)

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (RF) ενδείκνυνται τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται για:

  • Σύσφιξη της επιδερμίδας σε πρόσωποκαι σώμα
  • Αναδόμηση του κολλαγόνου
  • Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και αναμόρφωση του περιγράμματος του κορμού
  • Αντιμετώπιση Τοπικού Πάχους

Πόσο διαρκεί η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (RF); Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Κάθε συνεδρία προσώπου διαρκεί 10-15 λεπτά, ενώ και για το σώμα η διάρκεια θεραπείας είναι σύντομη, περίπου 30 λεπτά. Για ένα άψογο αποτέλεσμα στο σώμα, η θεραπεία RF μπορεί να συνδυαστεί με cavitation, λεμφική αποσυμφόρηση και μεσοθεραπεία, ενώ για το πρόσωπο με υπέρηχους, ενέσιμη ή μη μεσοθεραπεία καθώς και με άλλες θεραπείες (π.χ. dermapen).

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Ο αριθμός συνεδριών ποικίλει ανάλογα με το περιστατικό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σε γενικές γραμμές απαιτούνται κατά μέσο όρο 8-10 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά 10-15 ημέρες.

Πότε θα έχουμε ορατά αποτελέσματα;

Με την ολοκλήρωση μιας θεραπείας με ραδιοσυχνότητες (RF) έχουμε πετύχει ένα λαμπερό και σφριγηλό δέρμα, με ενισχυμένη πυκνότητα και ελαστικότητα. Το δέρμα φαίνεται πιο υγιές και έχουμε έντονη διαφορά στο οβάλ του προσώπου και στην ανόρθωση των βλεφάρων.

Ως προς το σώμα, τα αποτελέσματα της θεραπείας με ραδιοσυχνότητες αρχίζουν και γίνονται ορατά μετά από 4 συνεδρίες, αναλόγα βέβαια και με το περιστατικό.

Και στις δύο περιπτώσεις -πρόσωπο και σώμα- το αποτέλεσμα μεγιστοποιείται περίπου 3-4 μήνες μετά από την τελευταία θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων και διαρκεί για πολλούς μήνες.

Τι θα αισθανθούμε κατά την εφαρμογή της θεραπείας

Η θεραπεία είναι ανώδυνη. Ο ασθενής νιώθει μία ευχάριστη θερμότητα στο σημείο της εφαρμογής, καθώς και μία ευχάριστη αίσθηση χαλαρωτικού μασάζ. Αμέσως μετά τις συνεδρίες μπορούμε να επιστρέψουμε χωρίς κανένα πρόβλημα στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν από τη θεραπεία

  • Συστήνεται η κατανάλωση άφθονου νερού για να εξασφαλίσετε την καλή ενυδάτωση των ιστών.
  • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, το σολάριουμ και ο,τιδήποτε μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.
  • Ορισμένες γυναίκες γίνονται περισσότερο ευαίσθητες στον πόνο πριν και κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, επομένως ίσως πρέπει να το λάβετε υπόψιν όταν προγραμματίζετε το ραντεβού σας.

Τι πρέπει να προσέξουμε μετά τη θεραπεία

  • Για να ανακουφίσετε τυχόν ερυθρότητα του δέρματος, μπορείτε να εφαρμόσετε στην περιοχή της θεραπείας μία ενυδατική, δροσιστική κρέμα ή μία κρύα κομπρέσα.
  • Ενυδατώστε τον οργανισμό σας για να συμβάλλετε στην αποβολή των τοξινών μέσω του λεμφικού συστήματος.
  • Περιορίστε τις ουσίες που προκαλούν κατακράτηση υγρών, όπως το αλκοόλ και το αλάτι.

Απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες για τη συντήρηση του αποτελέσματος;

Για τη συντήρηση του αποτελέσματος αρκούν μερικές επαναληπτικές συνεδρίες κάθε χρόνο. Η ιατρική ομάδα που σας παρακολουθεί θα σας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό και τη συχνότητα των συνεδριών συντήρησης με βάση την κατάσταση και τις ανάγκες του δέρματός σας.

Υπάρχουν αντενδείξεις για την εφαρμογή της θεραπείας;

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες αντενδείκνυται σε περίοδο εγκυμοσύνης ή γαλουχίας, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες που να έχουν μελετήσει τις πιθανές επιπτώσεις των ραδιοσυχνοτήτων στα μωρά.

Γιατί θεραπεία με ραδιοσυχνότητες στο Κέντρο Αισθητικής Ιατρικής Derma Laser Experts;

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία! Αυτή είναι και η βασική φιλοσοφία που έχουμε στο Κέντρο Αισθητικής Ιατρικής Derma Laser Experts. Εμπιστευθείτε την ιατρική μας ομάδα και πείτε αντίο στην ενοχλητική χαλάρωση του δέρματος! Η -άνω των 20 ετών- εμπειρία μας εγγυάται ένα άριστο αισθητικά αποτέλεσμα!