«Όχι» στο στοματικό σεξ για τις εγκύους

images_792017_3_Positions-During-Pregnancy.jpg

Άσχημα νέα για τα ζευγάρια που περιμένουν παιδί, καθώς οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι μπορεί να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τις γυναίκες που εμπλέκονται σε στοματικό σεξ ενώ είναι έγκυες.

Λόγω του «πεσμένου» ανοσοποιητικού τους συστήματος, οι έγκυες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, ιδιαίτερα κατά το τρίτο τρίμηνο.

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι εμφανίζονται αν η έγκυος γυναίκα ή ο σύντροφός της προσβληθούν από έρπη των γεννητικών οργάνων. Αν μια εγκυμονούσα κολλήσει την ασθένεια ενώ είναι έγκυος, το μωρό έχει 50% πιθανότητα να γεννηθεί με αυτήν, όπως εξηγούν οι ειδικοί. Ωστόσο, οι κίνδυνοι μειώνονται για τα μωρά που θα έρθουν στον κόσμο με καισαρική, διευκρινίζει η έμπειρη μαία Natalie Greenwold.

«Τα παιδιά που γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό και η μητέρα τους έχει κολλήσει έρπη, διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από την ασθένεια και να έρθουν στον κόσμο με ένα ΣΜΝ», όπως ανέφερε. Υπάρχει ακόμη και μια μικρή πιθανότητα θανάτου του νεογνού, εάν υπάρχει περαιτέρω μόλυνση κατά τη γέννηση.

Έτσι, για τις μητέρες που έχουν κάποιο ΣΜΝ ο τοκετός με καισαρική τομή είναι ο πλέον ασφαλέστερος τρόπος γέννησης.

Τα ΣΜΝ μπορούν να μεταδοθούν ακόμη και αν χρησιμοποιείται προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, επομένως ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφευχθεί η μόλυνση της εγκύου μητέρας είναι η ολοκληρωτική αποχή από το σεξ κάθε είδους, σύμφωνα με ειδικούς στα ΣΜΝ.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/