Πιτάκια με σολομό και σπανάκι

images_2082017_2_pitakia-solomos-spanaki.jpg

Υλικά

    Φιλέτο σολομού 400 γρ.    
    Σπανάκι 250 γρ.    
    Φύλλο σφολιάτας 500 γρ.    
    Φυτικό βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας    
    Αυγό 1 τεμ.    
    Άνηθος τριμμένος 1 κουταλιά της σούπας    
    Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει, πλένουμε τον σολομό και τον κόβουμε σε ισομερή κομμάτια. Χωρίζουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα κόβουμε σε τετράγωνα φύλλα. Τοποθετούμε από ένα κομμάτι σολομό με λίγο βούτυρο, άνιθο, αλάτι-πιπέρι, πάνω σε ένα φύλλο σπανάκι  και στην συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε ένα τετράγωνο φύλλο σφολιάτας. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού σε ένα μπολ, αλείφουμε την σφολιάτα και διπλώνουμε το φύλλο στα δύο, πιέζουμε τις άκρες και το κλείνουμε. Τρυπάμε από πάνω λίγο το φύλλο με ένα πιρούνι για να φεύγει ο αέρας. Το ίδιο κάνουμε σε όλα τα φύλλα σφολιάτας. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί  και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/