Κρέμα κουμκουάτ

images_2382017_2_krema-koumkouat-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γάλα 1 λίτρο    
    Νερό 1 ποτήρι    
    Ζάχαρη 2 ποτήρια    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 12 κουταλιές σούπας    
    Κορν φλαουρ 4 κουταλιές σούπας    
    Βούτυρο 250 γρ    
    Λικέρ κουμκουάτ 1 φλυτζανάκι του καφέ    
    Κουμκουάτ 12 τεμ για στολισμό    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό , το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά. Σε μια κατσαρόλα  βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά το γάλα με την ζάχαρη και μόλις είναι ελαφρώς χλιαρό προσθέτουμε το λιωμένο αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά και όταν θα είναι έτοιμη η κρέμα μας την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Γεμίζουμε τα μπολάκια μας με την κρέμα, στολίζουμε με κουμκουάτ και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/