Τώρα και εισπνεύσιμη… σοκολάτα!

images_1472017_600_400_false_false_1a9d8825278cf0ec33052a5ef5c97baa.jpg

Μια εταιρεία που ονομάζεται Legal Lean προωθεί εισπνεύσιμη σοκολάτα, γνωστή ως Coco Loko, ως ένα νόμιμο, χωρίς φάρμακα, προϊόν αύξησης της ενέργειας.

Μια εναλλακτική πρόταση για τα καφεϊνούχα ενεργειακά ποτά, η σκόνη μοιράζεται μερικά από τα συστατικά τους, όπως το γκουαράνα. Ωστόσο, τα πιθανά αρνητικά για την υγεία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστα και ο FDA, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων δεν έχει ακόμη εγκρίνει το προϊόν στις ΗΠΑ.

Ο ΩΡΛ Δρ Paul Chatrath προειδοποίησε ότι οι παρενέργειες θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι δυσάρεστες. «Απλά δεν γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες της εισπνοής της σκόνης σε βάθος χρόνου», είπε.

Η Legal Lean, που εδρεύει στο Ορλάντο, πωλεί το προϊόν σε συσκευασία δέκα μερίδων, στα 24,99 δολάρια. Ο ιδρυτής της εταιρείας, ο 29χρονος Nick Anderson, αντιμετώπισε την ιδέα πριν από λίγους μήνες, όταν άκουσε για τάση που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Δήλωσε, ότι στην αρχή σκέφτηκε ότι ήταν φάρσα, όμως «στη συνέχεια το δοκίμασα και είπα, εντάξει, αυτό εδώ είναι το μέλλον».

Ωστόσο, ορισμένοι πελάτες δεν έχουν πεισθεί. Αφότου το δοκίμασε, το μέλος BodyAndBeats έγραψε σε μια δημοσίευση στο drug-forum.com: «Το μόνο που ένιωσα ήταν δυσφορία, για να είμαι ειλικρινής».

Η δράση της σοκολάτας διαρκεί μεταξύ 30 λεπτών και μιας ώρας, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία πωλεί 40.000 συσκευασίες του προϊόντος τον μήνα. Ο Anderson παρομοιάζει τα αποτελέσματα με εκείνα που δημιουργούνται από ένα ενεργειακό ποτό: «Νιώθεις ευφορία, αλλά και με διάθεση να κάνεις πράγματα».

Όπως συμβαίνει με τα ρινικά εισπνεόμενα εμβόλια και φάρμακα, τα συστατικά του Coco Loco διαλύονται στις ρινικές βλέννες. «Η ρινική επένδυση έχει καλή παροχή αίματος, επιτρέποντας την ταχεία απορρόφηση στο αίμα, έτσι υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί λόγοι που οι άνθρωποι θέλουν να το δοκιμάσουν», εξηγεί ο Δρ Chatrath.

Ο Δρ Chatrath λέει ότι οι επιπτώσεις του εισπνεύσιμου προϊόντος είναι πολύ λιγότερο ισχυρές από εκείνες της κοκαΐνης. Ενώ η σκόνη κακάου είναι απίθανο να προκαλέσει επικίνδυνη αραίωση της ρινικής επένδυσης και διατρήσεις, τα ακριβή αποτελέσματά της είναι ακόμη άγνωστα.

Η σκόνη θα μπορούσε να αφήνει επιβλαβή υπολείμματα τα οποία μπορούν να μπλοκάρουν τη μύτη, να στεγνώσει τα ρινικά περάσματα ή να προκαλέσει αίσθηση καψίματος που υποδηλώνει φλεγμονή, σύμφωνα με τον Δρ Chatrath.

Όταν τρώμε σοκολάτα, ένα μικρό μέρος της απορροφάται κάτω από τη γλώσσα ,μέσα σε 10-15 λεπτά. Ο Δρ Chatrath λέει ότι η επίδραση του προϊόντος θα είναι ταχύτερη, όταν απορροφάται στο ρινικό βλεννογόνο, ανάλογα και με το πόσο λεπτή είναι η σκόνη.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/