Σπιτικός χοιρινός γύρος

images_2072017_14.jpg

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες

2 κ.σ. λευκό ξύδι

2 κ.σ. ρίγανη

2 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία σακούλα μαριναρίσματος ή σε γυάλινο μπολ τοποθετούμε το ψαρονέφρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας εκτός από το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για όσο χρόνο διαθέτουμε στο ψυγείο. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μαριναρισμένο ψαρονέφρι σε δύο δόσεις (αν το ρίξουμε όλο μαζί θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και θα βράσει στα υγρά του το κοτόπουλο πράγμα που δε θέλουμε). Μόλις το ψαρονέφρι πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το μέλι, χαμηλώνουμε φωτιά και αφήνουμε γιά άλλα 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε με ψημένες αλάδωτες πίτες για σουβλάκι, λαχανικά της αρεσκείας μας και σάλτσα από γιαούρτι με φρέσκα μυρωδικά.

Πηγή : http://dietstories.gr/