Πράσο με κεφτεδάκια

images_1772017_praso-me-keftedakia.jpeg

Υλικά

    Κιμά χοιρινό 1 κιλό    
    Πράσα 1 κιλό    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αυγά 2    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κουταλιά    
    Ξύδι 1 κουταλιά σούπας    
    Πιπέρι κόκκινο 1/2 κουταλάκι    
    Κύμινο 1/2 κουταλάκι    
    Ρίγανη 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά ,το αλάτι ,το πιπέρι, το κύμινο ,την ρίγανη και τα αυγά .Ζυμώνουμε και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδακια. Πλένουμε τα πράσα ,τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σωτάρουμε σε μια κατσαρολίτσα με το ελαιόλαδο και το κόκκινο πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια που έχουμε ετοιμάσει και τα ψήνουμε όλα μαζί για 30 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό ανακατεύουμε και προσθέτουμε τέλος και το ξύδι. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφού πάρουν μια βράση τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/