Η πρώτη fitness… σιέστα!

images_472017_2_k2_items_src_90a0bbe1d7e2590e83401fde9ba5e801.jpg

Αν η σκέψη ενός μαθήματος πιλάτες ή κλασικού αερόμπικ σας κάνει να θέλετε να χωθείτε πίσω στο κρεβάτι σας, η τέλεια κατηγορία «άσκησης» για εσάς, μόλις δημιουργήθηκε.

Η βρετανική αλυσίδα γυμναστηρίων David Lloyd Gyms έχει ξεκινήσει μια νέα τάξη υγείας και fitness, στην οποία μια ομάδα ανθρώπων ουσιαστικά παίρνει έναν… υπνάκο για 45 λεπτά!

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός μαθήματος «napercise» (από τις λέξεις «nap», δηλαδή υπνάκος και «exercise», δηλαδή άσκηση) ήρθε μετά από έρευνα που έδειξε ότι 86% των γονιών δήλωσαν ότι ήταν μόνιμα κουρασμένοι. Η συγκεκριμένη τάξη επομένως επικεντρώνεται κυρίως στους γονείς, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να έχετε παιδιά για να συμμετέχετε.

Το μάθημα δοκιμάζεται προς το παρόν στο γυμναστήριο της αλυσίδας στο Κεντ, οι υπεύθυνοι όμως ελπίζουν να το μεταφέρουν και σε άλλες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι συμμετέχοντες στο μάθημα θα βρουν μονά κρεβάτια, ατμοσφαιρικούς ήχους και θερμοκρασία που προάγει την καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το μάθημα θα πραγματοποιείται στα μέσα του απογεύματος – την κατάλληλη ώρα για σιέστα.

Η Kathryn Pinkham, μια ειδικός του ύπνου που συνεργάστηκε με τα David Lloyd για τη δημιουργία του μαθήματος, δήλωσε ότι η τάξη μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα εκγύμνασης.

«Ο ύπνος είναι πολύ πιο σημαντικός από ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν», είπε. «Έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε στα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, όπως είναι η κούραση ή η έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά είναι επίσης απαραίτητος για τη μακροπρόθεσμη σωματική και πνευματική μας ευημερία», είπε.

«Εκτός από το γεγονός ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άγχους ή κατάθλιψης, όταν στερούμαστε ύπνο, μας λείπει η ενέργεια, για να ασκούμαστε τακτικά και επίσης η διανοητική διαύγεια, για να πάρουμε αποφάσεις για τα τρόφιμα που τρώμε, με πιθανό αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η υγεία μας μακροπρόθεσμα».

Οι ειδικοί του γυμναστηρίου λένε επίσης ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να περιμένουν ότι θα κάψουν περιττές θερμίδες, καθώς το σώμα συνεχίζει να τις καίει κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/