Αγάπησε το σώμα σου

images_972017_Fw4ZBk4xJTLl.jpg

Έφτασε το πολυπόθητο καλοκαίρι και μαζί του η ανησυχία για το πώς θα δείχνουμε στην παραλία. Η ερώτηση είναι η εξής:

Αξίζει τον κόπο κάθε χρονιά να μας καταβάλλει τόσο πολύ το άγχος και το αποτέλεσμα της τελευταίας στιγμής και της εξαντλητικής δίαιτας να είναι πάντα προσωρινό;

Η ψυχική μας ηρεμία σίγουρα δεν διασφαλίζεται με καμία στερητική προσπάθεια της τελευταίας στιγμής γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιο κιλό που πρέπει να χαθεί, λίγη παραπάνω κυτταρίτιδα και κάποια πρωτοεμφανιζόμενη ραγάδα.

Φέτος, λοιπόν, ας προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του.

Αν πραγματικά θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτόν ας το κάνουμε, αλλά με αγάπη, με τους εξής τρόπους:

• Ας τον φροντίζουμε όλη την διάρκεια του χρόνου, όσο περισσότερο μπορούμε.

• Μην τον διαλύσουμε με εξαντλητικές δίαιτες αλλά ας τον φροντίσουμε με ένα πρόγραμμα υγιεινής & ισορροπημένης διατροφής με διάρκεια.

• Ας μειώσουμε το κάπνισμα και την χρήση αλκοολούχων ποτών αντικαθιστώντας τα με φυσικούς χυμούς, ανθρακούχο νερό & light αναψυκτικά, όσες φορές μπορούμε να τα αποφύγουμε.

• Μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση λιπαρών τροφών & έτοιμου φαγητού, φροντίζοντας μόνοι μας το τι θα φάμε. Θυμηθείτε; η τροφή είναι το καύσιμο του οργανισμού μας.

• Καιρός να ξαναγνωριστείτε με το σώμα σας. Κάντε μασάζ, βάλτε κρέμες και παρατηρήστε τις ανάγκες και τα ελαττώματά σας.

• Χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε. Πώς; Σηκωθείτε από την ξαπλώστρα: περπάτημα, κολύμπι και ρακέτες θα σας βοηθήσουν να ανανεωθείτε χωρίς κόστος.

Σκοπός μας, λοιπόν, δεν είναι να αποκτήσουμε το σώμα που πάντα ονειρευόμαστε αλλά να εξασφαλίσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου.

Και μην ξεχνάτε, είμαστε το αποτέλεσμα της τροφής και των σκέψεών μας.

Καλό Καλοκαίρι!!!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr