Cookies αμυγδάλου με βερίκοκα

images_1362017_2_cookies-amugdalou-me-verukoka-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 300 γρ κοσκινισμένο    
    Ζάχαρη καστανή 200 γρ    
    Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου    
    Αμύγδαλα 60 γρ χονδροκομμένα    
    Βερίκοκα αποξηραμένα 6 ψιλοκομμένα    
    Βανίλια 1 τεμ σκόνη    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την βανίλια και σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε τα χονδροκομμένα αμύγδαλα, τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά. Πλάθουμε στρόγγυλες μπαλίτσες, τις πιέζουμε λίγο με την παλάμη ώστε να γίνουν επίπεδες και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν κι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/