Ψαρονέφρι με κόκκινη σάλτσα

images_1662017_2_psaronefri-me-kokkini-saltsa-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ψαρονέφρι 3 τεμ    
    Ντοματάκι ψιλοκομμένο 400 γρ    
    Ντοματοπολτός 2 κουταλιές σούπας    
    Κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα    
    Σκόρδο 1/2 σκελίδα    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του καφέ    
    Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Νερό 1 ποτήρι    
    Κανέλα 1 μικρό ξυλάκι    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψαρονέφρι μας, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια  και το αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε στο μπλέντερ και δουλεύουμε για λίγο το ψιλοκομμένο ντοματάκι, τον ντοματοπολτό, το σκόρδο και την μουστάρδα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κομμένο κρεμμύδι. Το σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αποκτήσει μια γυαλάδα. Τότε προσθέτουμε το ψαρονέφρι, το γυρίζουμε από παντού μέχρι να αλλάξει χρώμα. Μετά προσθέτουμε τα υλικά από το μπλέντερ που τα λιώσαμε ελαφρώς, την κανέλα, το αλάτι-πιπέρι και το νεράκι. Τα ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να ψηθεί για 30-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Το παρακολουθούμε ενδιάμεσα μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νεράκι. Συνοδεύεται ωραία με πατάτες τηγανιτές, ρυζάκι ή πουρέ.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/