Πως το πορνό θα (μπορούσε να) βοηθήσει στην προστασία από τον HIV

images_562017_2_guy-watching-porn-600x400.jpg

Οι άνδρες που παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό στο οποίο οι πρωταγωνιστές χρησιμοποιούν προφυλακτικά, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν και εκείνοι όταν επιδίδονται σε σεξουαλικές δραστηριότητες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η έρευνα έγινε σε 265 άνδρες από τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη και την Ουάσιγκτον και αποκάλυψε ότι η σεξουαλική τους συμπεριφορά επηρεάστηκε άμεσα από ό, τι είχαν παρακολουθήσει online.

Όλοι οι άνδρες που πήραν μέρος στην έρευνα, είχαν παρακολουθήσει τους τελευταίους τρεις μήνες πορνογραφικό υλικό, διάστημα κατά το οποίο είχαν επίσης κάνει σεξ με έναν άλλον άνδρα.

Οι συγγραφείς Eric Schrimshaw, από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Mailman, και Martin J Downing Jr, της Public Health Solutions, δήλωσαν: «Οι άνδρες που είδαν περισσότερη πορνογραφία όπου γινόταν χρήση προφυλακτικού, είχαν λιγότερες σεξουαλικές επαφές χωρίς προφυλακτικό. Ακόμη και εκείνοι που παρακολούθησαν “υποχρεωτικά” πορνό για χάρη της έρευνας, δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις. Τα ευρήματα αυτά έχουν σημασία για την πολιτική που εφαρμόζεται και την πρόληψη του HIV».

Από το 92% των συμμετεχόντων που δήλωσαν ότι είχαν δει πορνογραφικό υλικό που απεικόνιζε πρωκτικό σεξ χωρίς χρήση προφυλακτικού τους τελευταίους τρεις μήνες, σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι τους είχε επηρεάσει στο να επιδοθούν σε σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προφυλάξεις.

Η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού είχε οδηγήσει το 70% των συμμετεχόντων να εφαρμόσουν στη σεξουαλική ζωή τους ό, τι είχαν δει στο διαδίκτυο, ενώ πάνω από τους μισούς δήλωσαν ότι τους οδήγησε στο να αναζητήσουν σεξουαλική επαφή στη συνέχεια.

Οι ερευνητές σημείωσαν πως τα ευρήματα της μελέτης θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα πορνογραφικού υλικού στο οποίο απεικονίζεται σαφώς η χρήση προφυλακτικών.

«Πραγματικά, τα ευρήματά μας που δείχνουν ότι η παρακολούθηση πορνογραφίας όπου γίνεται χρήση προφυλακτικού σχετίζεται με λιγότερες πρωκτικές σεξουαλικές επαφές χωρίς προστασία, δείχνουν ότι η πορνογραφία μπορεί να έχει μια δυνητικά σημαντική προστατευτική επίδραση, ενθαρρύνοντας τους άνδρες να χρησιμοποιούν προφυλακτικά», δήλωσαν οι συγγραφείς.

Η χρήση προφυλακτικού στο πορνό έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονης συζήτησης, με οργανώσεις υγείας να υποστηρίζουν την ανάγκη για μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ηθοποιούς και ανθρώπους της βιομηχανίας πορνό να αντιδρούν υποστηρίζουν ότι κανένας δεν θα παρακολουθούσε τις ταινίες τους αν γινόταν χρήση προφυλακτικών.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/