Για μία καλύτερη ζωή

images_1062017_life2-600x400.jpg

Όλοι μας προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη χωρίς όμως στο τέλος της ημέρας να έχουμε το αίσθημα της ικανοποίησης γιατί νιώθουμε πως κάτι λείπει….

Η αλήθεια είναι πως αυτό που λείπει είναι ο εαυτός μας ο οποίος έχει χαθεί κάπου ανάμεσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις της δουλειάς ή στην απραγία και στην τεμπελιά. Υπάρχουν όμως πράγματα, απλά και καθημερινά, τα οποία αν κάνει ο καθένας μας σίγουρα θα νιώσει, σωματικά και ψυχικά, πιο υγιής από πριν.

– Η λύση για να αισθανθούμε καλύτερα δεν θα βρεθεί ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ, στα πλήκτρα του υπολογιστή ή στα κανάλια της τηλεόρασης! Αν θέλουμε κάτι να αλλάξει, δεν μπορούμε να περιμένουμε την αλλαγή να έρθει μόνη της, πρέπει να την επιδιώκουμε. Μην αναμένουμε όλα να γίνουν διαφορετικά, ας δράσουμε τώρα εναντίον όσων μας ενοχλούν και μας βαραίνουν.

– Να βάζουμε τον εαυτό μας σε προτεραιότητα!!! Για καλύτερη πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση των προβλημάτων πρέπει να δείχνουμε ενδιαφέρον και αγάπη πρώτα από όλα στον εαυτό μας. Οπότε, πλέον είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε. Μην υποτιμάμε τη ζωή μας γιατί είναι μοναδική!

– Τετριμμένο, καθώς όλοι ψυχολόγοι το λέμε, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό: Να σκεφτόμαστε θετικά! Μόνο με τη θετική σκέψη υπάρχει ελπίδα για το μέλλον και πιθανότητα αλλαγής της ενδεχόμενης δυσάρεστης κατάστασης. Η αισιοδοξία δημιουργεί δύναμη και με τη δύναμη γινόμαστε ικανοί για να πετύχουμε όσα θέλουμε.

– Η διατροφή και ο ύπνος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της υγείας. Να μη ξεχνάμε ποτέ να τρώμε σωστά και να κοιμόμαστε επαρκώς γιατί μόνο όταν ξεκινήσουμε από τα βασικά, μαθαίνουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας όπως του αξίζει!

– Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνουμε καθημερινά χρόνο για τον εαυτό μας, κάνοντας πράγματα που μας ευχαριστούν και ικανοποιούν εμάς προσωπικά και όχι τους άλλους. Κολύμβηση, γυμναστική, μουσική, βόλτα, σπορ, σινεμά, βιβλία κ.α είναι λίγα από όσα ο καθένας μας μπορεί να κάνει στον ιδιωτικό του ελεύθερο χρόνο.

– Πολύ βασικό κομμάτι στη ζωή μας είναι οι σχέσεις μας! Καλό θα ήταν να επιλέγουμε ανθρώπους στη ζωή μας, που μας κάνουν να αισθανόμαστε θετικά και όμορφα. Γνωρίζω πως, ενίοτε η επιλογή ανθρώπων είναι μία δύσκολη κ επίπονη διαδικασία, όμως, όταν γίνει, η αίσθηση του να έχεις δίπλα σου ανθρώπους να αγαπάς και να σε αγαπούν αληθινά, είναι μοναδική και λυτρωτική!

– Η ύπαρξη ολικής ή μερικής απασχόλησης είναι σημαντική καθώς δίνει στη ζωή του ανθρώπου έναν σκοπό ο οποίος μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα και κίνητρο για την σωματική και ψυχική υγεία.

– Η ενασχόληση με τη φύση και τα ζώα έχει αποδειχθεί να λειτουργεί ευεργετικά στον άνθρωπο καθώς έρχεται σε επαφή με πρωτόγονα κομμάτια της φυσικής του ύπαρξης. Η φύση μπορεί να φέρει ηρεμία και γαλήνη στη ψυχή του ανθρώπου ενώ η συνύπαρξη με τα ζώα προκαλεί θετικά συναισθήματα.

Πηγή : http://xidaras.gr/