5 ασκήσεις για το γραφείο

images_2152017_Stretching_at_desk.jpg

Το να κάθεσαι σε ένα γραφείο όλη την ημέρα μπορεί να είναι αρκετά κουραστικό και οι έρευνες δείχνουν ότι η παρατεταμένη καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.

Δυστυχώς, όσοι δουλεύουμε σε γραφείο και ειδικά μπροστά σε έναν υπολογιστή, δεν έχουμε και πολλές δυνατότητες για να αποφύγουμε για πολύ την… καρέκλα. Ή μήπως όχι;

Τα καλά νέα είναι ότι σπάζοντας τη ρουτίνα του γραφείου με ελαφριά άσκηση κάθε μια ώρα περίπου, μπορούμε να αντισταθμίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το καθισιό. Φυσικά, αυτές οι απλές ασκήσεις δεν είναι υποκατάστατο για μια πραγματική άσκηση, αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να γεμίσετε ενέργεια για όλη την ημέρα και να δείτε οφέλη στην υγεία σας.

Περπάτημα
Το περπάτημα θα ανεβάσει τους καρδιακούς σας παλμούς και θα βελτιώσετε την κυκλοφορία σας, ενώ είναι επίσης ο ευκολότερος τρόπος για να ασκηθείτε στο γραφείο χωρίς να τραβήξετε την προσοχή των συναδέλφων (ή του αφεντικού σας!). Δοκιμάστε να περπατήσετε μέσα στον χώρο την επόμενη φορά που θα πρέπει να κάνετε ένα τηλεφώνημα και αντί να στείλετε mail σε κάποιον που δουλεύει στον ίδιο χώρο πηγαίνετε μέχρι το γραφείο του και μιλήστε τους πρόσωπο με πρόσωπο.

Ανασηκώσεις γαμπών
Η άσκηση μπορεί να γίνει διακριτικά δίπλα στο γραφείο σας και θα δυναμώσει μύες των γαμπών σας, βελτιώνοντας παράλληλα την ισορροπία σας. Ξεκινήστε με τα πόδια σας ανοιχτά στο πλάτος των ώμων ​​και πιέστε το σώμα σας προς τα επάνω ώστε να σταθείτε στις άκρες των δακτύλων των ποδιών σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση για ένα δευτερόλεπτο και στη συνέχεια ακουμπήστε και πάλι τις φτέρνες σας στο έδαφος. Επαναλάβετε την άσκηση όσες φορές μπορείτε – κάντε την πιο δύσκολη στηριζόμενοι στο ένα πόδι κάθε φορά.

Έκταση τρικεφάλων
Μια άσκηση που  θα ενισχύσει τους μύες στο πίσω μέρος του μπράτσου σας. Αν και συνήθως γίνεται με μια μπάρα ή έναν αλτήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε ως βάρος, από ένα μεγάλο βιβλίο έως ένα μπουκάλι νερό. Ξεκινήστε όρθιοι, κρατώντας το βάρος πίσω από το κεφάλι σας με τα δύο χέρια και στη συνέχεια τεντώστε τα χέρια σας προς τα επάνω. Στη συνέχεια, αφήστε τα να πέσουν και πάλι σιγά-σιγά προς τα πίσω ελεγχόμενα και επαναλάβετε. ΟΚ, προτιμήστε να μην υπάρχουν συνάδελφοι μπροστά όταν την κάνετε!

Σκουότ σε καρέκλα
Μια μεγάλη τόνωση για τα πόδια και τους γλουτούς σας, αλλά απαιτεί λίγο περισσότερη προσοχή για να αποφύγετε τα επίμονα βλέμματα των συναδέλφους σας. Σταθείτε μπροστά από την καρέκλα σας με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών ​και λυγίστε τα γόνατά σας μέχρι οι γλουτοί σας να ακουμπήσουν ελαφρά την άκρη της καρέκλας. Χωρίς να καθίσετε κάτω, πιέστε το σώμα σας και πάλι προς τα επάνω μέχρι να φτάσετε σε όρθια θέση και επαναλάβετε.

Προβολές ποδιών
Άλλη μια άσκηση που μπορείτε να κάνετε ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο – όχι τόσο διακριτική όσο το περπάτημα, όμως θα αυξήσει περισσότερο τους παλμούς σας και θα γυμνάσει γλουτούς, τετρακέφαλους, δικέφαλους και γάμπες. Σταθείτε όρθιοι με τους ώμους προς τα πίσω. Κάντε ένα βήμα προς τα εμπρός με το ένα πόδι και χαμηλώστε το σώμα σας μέχρι το γόνατό σας να βρίσκεται σε γωνία 90 μοιρών (ο μηρός σας θα πρέπει να είναι παράλληλα με το έδαφος). Ελάτε πάλι σε όρθια θέση και επαναλάβετε χρησιμοποιώντας το άλλο πόδι. Προσέξτε να μην ρίχνετε το βάρος στο γόνατό σας αλλά στον μηρό σας.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/