Κάντε τη ζωή σας χαρούμενη!

images_3152017_Listen-to-music-happy-woman-Stock-Photo-01.jpg

Οι στόχοι που θέτει ο καθένας στη ζωή του είναι διαφορετικοί και έχουν σχέση με τις προτεραιότητές μας: επιτυχημένη καριέρα, χρήματα με το τσουβάλι, οικογενειακή αρμονία ή ένας συνδυασμός όλως αυτών είναι κάποιοι από τους πλέον συνηθισμένους.

Ο παρονομαστής όμως όλων αυτών των στόχων παραμένει κοινός: να είμαστε χαρούμενοι. Οι στόχοι αυτοί δεν είναι παρά τα μέσα που πιστεύουμε ότι θα δώσουν γεύση και ικανοποίηση στη ζωή μας, ότι θα μας κάνουν χαρούμενους. Πέρα όμως από τους μακροπρόθεσμους και δυσπρόσιτους στόχους μας, μπορούμε να γίνουμε πιο χαρούμενοι αλλάζοντας κάποιες μικρές, αλλά καθημερινές παραμέτρους, στον  τρόπο που ζούμε.

Κρατήστε επαφή
Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από τους φρενήρης ρυθμούς της καθημερινότητας και να χάσουμε επαφή με φίλους, συγγενείς, ανθρώπους που αγαπάμε και θέλουμε να είμαστε κοντά τους. Κάντε μια προσπάθεια να μείνετε σε επαφή και δεν θα το μετανιώσετε.

Ρίξτε το έξω
Ναι, οι υποχρεώσεις είναι κομμάτι της ζωής μας και δεν γίνεται να τις αποφύγουμε. Μια στο τόσο όμως, μπορούμε να αδιαφορήσουμε για κάποια από αυτές (μια λιγότερο σημαντική) και αντί να ασχοληθούμε μαζί της να κάνουμε κάτι που μας αρέσει πραγματικά.

Δοκιμάστε νέα πράγματα
Οι καινούριες εμπειρίες μας ανανεώνουν και μας βοηθούν να ανακαλύψουμε νέα πράγματα και ανθρώπους που μας κάνουν χαρούμενους. Δεν χρειάζεται να είναι ένα εξωτικό ταξίδι ή κάποια extreme δραστηριότητα – και ένα νέο εστιατόριο με εξωτική κουζίνα αρκεί.

Πανηγυρίστε!
Μια μικρή, καθημερινή νίκη, είτε είναι μια επιτυχία στη δουλειά είτε το ότι καταφέρατε να φτιάξετε τη βρύση που στάζει, είναι αρκετός λόγος για να συγχαρείτε τον εαυτό σας και να νιώσετε χαρούμενοι για κάτι που πήγε καλά.

Μην είστε αυστηροί
Ούτε με τους άλλους, ούτε με τον εαυτό σας: όλοι είμαστε άνθρωποι, κάνουμε λάθη και έχουμε αδυναμίες. Θα πρέπει να προσπαθούμε για τη βελτίωσή μας, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να (αυτό)τιμωρούμαστε όταν δεν τα καταφέρνουμε.

Γυμναστείτε
Η ιδέα ότι κάνουμε κάτι καλό για την υγεία μας, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας – όπως και το να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και να βλέπουμε την εμφάνισή μας να βελτιώνεται. Ταυτόχρονα, η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, ορμόνες που παράγει ο εγκέφαλος και μας κάνουν να αισθανόμαστε χαρούμενοι.

Χαμογελάστε
Πέρα από το είναι… μεταδοτικό, όταν χαμογελάμε οι άλλοι άνθρωποι μας βλέπουν με συμπάθεια και είναι περισσότερο θετικοί απέναντί μας. Παράλληλα, το χαμόγελο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσουμε τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό μας.

Βγείτε στον ήλιο
Εκμεταλλευτείτε τις περισσότερες από 2.500 ώρες ηλιοφάνειας κατά μέσο όρο της χώρας μας – η έκθεση στο ηλιακό φως βελτιώνει τη διάθεσή μας και βοηθάει στη σύνθεση της βιταμίνης D.

Χαλαρώστε
Η μεγαλύτερη πολυτέλεια στον κόσμο είναι ο ελεύθερος χρόνος. Μη διστάσετε να σπαταλήσετε κάποιον με το να μην κάνετε τίποτα – όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα για χαλάρωση.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/