Η αποτρίχωση στη ζωή μας!

images_2252017_2_οριστικη-αποτριχωση-600x400.jpg

Υπάρχουν γυναίκες που αποτριχώνουν το σώμα τους μέρα παρά μέρα,ή και κάθε μέρα, υποφέροντας από ερεθισμούς και θυλακίτιδα.

Χρησιμοποιούν διάφορα μέσα, όπως ξυραφάκι, κερί, χαλάουα, αποτριχωτικές κρέμες, χωρίς όμως κάποιο μόνιμο αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν σαν μέθοδο αποτρίχωσης το laser, έχοντας σαν στόχο την μόνιμη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυία.

Τι είναι το laser αποτρίχωσης;
Το laser εκπέμπει μια δέσμη φωτός που διαπερνά το δέρμα κι απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας. Στο επίπεδο του θύλακα, λοιπόν, αυτή η δέσμη φωτός μετατρέπεται σε θερμότητα, καταστρέφοντας έτσι την τρίχα.

Σε ποιές περιοχές του σώματος εφαρμόζεται;
Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός μας, με διαφορετικά ποσοστά επιτυχίας. Μετά την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού συνεδριών, μπορούμε να παρατηρήσουμε μεγάλη ελάττωση της τριχοφυίας στο πρόσωπο (περίπου 85% ), ενώ στο σώμα τα ποσοστά αγγίζουν το 95% και άνω, εφόσον ο ασθενής δεν εμφανίζει ορμονικές διαταραχές.

Η μέθοδος είναι ασφαλής;
Δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό. Το laser δεν διεισδύει στο σώμα ούτε επηρεάζει άλλα όργανα. Απλά πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο προσωπικό, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε όλες τις παραμέτρους.

Πονάει;
Η διαδικασία χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα τσιμπήματος και ελαφράς θερμότητας τα οποία είναι στιγμιαία. Οι περισσότεροι άνθρωποι το ανέχονται χωρίς αναισθητική κρέμα. Μετά το τέλος της θεραπείας ενδέχεται να υπάρχει ήπιο ερύθημα, το οποίο αντιμετωπίζεται με μία ενυδατική κρέμα.

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν από το laser;
Είναι απαραίτητο να αποφύγουμε την έκθεση στον ήλιο λίγο χρονικό διάστημα πριν από την συνεδρία,γιατί το μαύρισμα αποτελεί αντένδειξη. Καλό είναι να ξεκινήσουμε, λοιπόν τη θεραπεία το χειμώνα, όπου το δέρμα δεν είναι μαυρισμένο.

Ποιές προφυλάξεις πρέπει να πάρουμε μετά το laser;
Οι ειδικοί μας προτείνουν να αποφύγουμε την έκθεση στον ήλιο για λίγες μέρες μετά τη συνεδρία, γιατί υπάρχει φόβος να δημιουργηθούν κατά κύριο λόγο πανάδες.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται κυρίως από την υπό θεραπεία περιοχή και το φύλο. Για παράδειγμα, η πλάτη στους άνδρες και το πρόσωπο στις γυναίκες απαιτούν παρατεταμένη θεραπεία. Επιπλέον, οι τρίχες που βρίσκονται σε φάση ηρεμίας δεν προσβάλλονται από το laser.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συνήθως απαιτούνται 6-8 συνεδρίες.

Το μεσοδιάστημα των συνεδριών εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και της τρίχας, από το φύλο και από την περιοχή του σώματος. Σε γενικές γραμμές η συνεδρία επαναλαμβάνεται κατά μέσο όρο κάθε 45-50 ημέρες.

5 πράγματα που είναι καλό να γνωρίζουμε …
• Η αποτρίχωση γίνεται σε γυναίκες και άνδρες.
• Στην εφηβεία η τριχοφυία είναι επίμονη και ίσως χρειαστούν περισσότερες θεραπείες.
• Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης η αποτρίχωση επιτρέπεται, αλλά για προληπτικούς λόγους καλύτερα να αποφεύγεται.
• Καλύτερο αποτέλεσμα υπάρχει όταν το δέρμα είναι λευκό και η τρίχα μαύρη.
• Όταν υπάρχει ορμονική διαταραχή,το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί θεραπευτικά πριν ή και κατά την διάρκεια του laser.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr