Κάθε μέρα «σανίδα»!

images_2442017_2_7f87de2ce623b20acb722f9734f9da65.jpg

Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος κερδίζουν διαρκώς έδαφος στον χώρο του fitness. Δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό, τρέξιμο μέχρι το γυμναστήριο, έχουν μικρές πιθανότητες τραυματισμών και προσφέρουν μεγάλη απόδοση σε μικρό χρονικό διάστημα, με τον ελάχιστο δυνατό κόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων ασκήσεων, η σανίδα, ένας από τους πλέον απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς, τους ραχιαίους και να αποκτήσετε ισχυρό κέντρο σώματος.

H πιο πάνω εικόνα σας δίνει μια ιδέα για το ποια είναι η άσκηση «σανίδα» – θα πρέπει να κρατήσετε αυτή τη στάση για αρχάριους για περίπου ένα λεπτό. Στο επόμενο στάδιο, ξαπλώνετε μπρούμυτα και πάλι αλλά στηρίζετε το σώμα σας στους πήχεις και τους αγκώνες, όχι στις παλάμες. Παραμένετε σε αυτή τη στάση για 30-60 δευτερόλεπτα, κρατώντας τους γλουτούς ψηλά, τη μέση ίσια και τους κοιλιακούς σφιγμένους. Αν θέλετε να κάνετε την άσκηση ακόμη πιο απαιτητική, σηκώστε από το έδαφος το χέρι ή το πόδι σας.

Τι θα κερδίσετε όμως κάνοντας σανίδα καθημερινά;

– Καλοσχηματισμένος και δυνατός κορμός
Καθώς η σανίδα γυμνάζει όλες τις ομάδες των κοιλιακών μυών, τους ραχιαίους και τους γλουτούς, ο κορμός σας δυναμώνει και αποκτά το σχήμα που θα πρέπει να έχει. Η καθημερινές δουλειές γίνονται πιο εύκολα, μπορείτε να σηκώνεται με ευκολία βάρη, επιτυγχάνετε καλύτερες επιδόσεις στα σπορ και φαίνεστε σε φόρμα!

– Πείτε αντίο στους πόνους της μέσης
Ένας από τους λόγους που νιώθουμε πόνο στη μέση, είναι οι αγύμναστοι κοιλιακοί μύες: καθώς οι μύες δεν έχουν τη δύναμη να στηρίξουν αρκετά τη σπονδυλική στήλη, το βάρος και η καταπόνηση από τις καθημερινές κινήσεις πέφτει πάνω της. Με δυνατότερους κοιλιακούς η μέση και η σπονδυλική στήλη στηρίζονται περισσότερο, με αποτέλεσμα λιγότερους πόνους και τραυματισμούς.

– Καλύτερος μεταβολισμός
Αν κάνετε σανίδα καθημερινά, θα διαπιστώσετε μια σημαντική αύξηση του μεταβολικού ρυθμού σας. Πέρα από το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη άσκηση καίτε περισσότερες θερμίδες από ότι με τα ροκανίσματα ή άλλες ασκήσεις κοιλιακών, ο μεταβολισμός θα αυξηθεί με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

– Καλύτερη στάση σώματος
Η σανίδα βοηθάει να διατηρούμε την πλάτη μας ίσια και σταθερή. Οι κοιλιακοί βοηθούν να κρατούμε σωστή στάση σώματος, βελτιώνοντας την κατάσταση και των μυών του λαιμού, της πλάτης, των ώμων και του στήθους.

– Ισορροπία και ευελιξία
Αν δεν μπορείτε να σταθείτε στο ένα σας πόδι χωρίς να χάσετε την ισορροπία σας, πιθανόν να φταίνε οι κοιλιακοί σας που δεν μπορούν να στηρίξουν αρκετά το σώμα σας. Κάνοντας καθημερινά σανίδα, η ισορροπία σας θα βελτιωθεί, όπως και η ευελιξία σας, καθώς η σανίδα είναι εκτός από άσκηση ενδυνάμωσης και καταπληκτική άσκηση stretching.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/