images_2642017_2_gemista-politika-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ντομάτες 10 τεμ μεγάλες    
    Πιπεριές 3 τεμ    
    Ρύζι γλασέ 1 ποτήρι νερού (πλυμμένο, στραγγισμένο)    
    Ελαιόλαδο 1 ποτήρι νερού + 1/4 στο τέλος    
    Κρεμμύδια 4 μεγάλα τριμμένα    
    Σκόρδα 4 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος    
    Δυόσμος ξερός 1 κουταλιά σούπας    
    Ζάχαρη 1 πρέζα    
    Αλάτι – πιπέρι
    Πατάτες 3 κομμένες κυδωνάτες προαιρετικά    
    Φρυγανιά για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες, αδειάζουμε το εσωτερικό τους προσεκτικά και το βάζουμε στο μπλέντερ αλλά στραγγισμένο από τα πολλά υγρά μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε λίγο. Πλένουμε τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το μείγμα του μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά μας εκτός από την φρυγανιά,τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.  Τις στρώνουμε στο ταψί, βάζουμε και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, αλατίζουμε, προσθέτουμε το 1/4 ελαιόλαδο από πάνω και τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω- κάτω για 60 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) και μετά άλλα 30 λεπτά στον αέρα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε. Συνοδεύονται ωραία με τυρί φέτα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/