Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν καθίσετε στο Πασχαλινό τραπέζι

images_242017_2_x.jpg

Την Κυριακή του Πάσχα είναι αναμενόμενο πως θα «χαλαρώσουν» λιγάκι οι αντιστάσεις μας και θα ενδώσουμε σε αρκετά από τα εδέσματα. Τα περισσότερα τρόφιμα που θα απαρτίσουν το μενού όπως το αρνί, το κατσίκι, αλλά και το κοκορέτσι προσδίδουν στον οργανισμό μας αρκετές θερμίδες.

Ωστόσο, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές μπορούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας, χωρίς να ανησυχούμε για το βάρος μας.

• Αρχικά δεν πρέπει να παραλείψουμε το πρωινό γεύμα, ακόμα και αν ξυπνήσουμε λίγο πιο αργά. Το πρωινό μας θα μπορούσε να περιλαμβάνει 1 ποτήρι γάλα με μειωμένα λιπαρά και 1 φέτα τσουρέκι ή 2 πασχαλινά κουλουράκια.

• Πριν φτάσει η στιγμή να κάτσουμε στο τραπέζι για το γεύμα της Λαμπρής, καλό είναι να αποφύγουμε το τσιμπολόγημα από πιάτα που είναι ήδη έτοιμα ή από το αρνάκι που ψήνεται.

• Όταν φτάσει η πολυπόθητη ώρα του γεύματος, μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο μας άφθονη φρέσκια σαλάτα, κατσικάκι ή αρνί και μικρή ποσότητα από πατάτες φούρνου, ρύζι, ή ψωμί. Από άποψη θερμίδων, σίγουρα η καλύτερη επιλογή είναι το κατσίκι, καθώς έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το αρνί και ελαφρώς χαμηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο.

• Όσον αφορά το αλκοόλ, θα μπορούσατε να επιλέξετε κρασί ή μπύρα. Προσοχή όμως στην ποσότητα. Μην ξεχνάτε ότι οι συστάσεις αναφέρονται στην κατανάλωση μίας μερίδας αλκοόλ την ημέρα για τις γυναίκες και 1-2 για τους άντρες, ενώ η μερίδα περιορίζεται στο ένα κουτάκι μπύρας (των 330ml), στο ένα ποτήρι κρασί (των 150ml) και στα 45ml των υπολοίπων αλκοολούχων ποτών. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να απολαύσουμε την παρέα μας και το γεύμα μας, τρώγοντας αργά και με αυτό τον τρόπο να ελέγξουμε και την ποσότητα που θα καταναλώσουμε.

• Το επιδόρπιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει 1 κομμάτι σοκολάτα ή 1 μπάλα παγωτό και μπορεί να καταναλωθεί το απόγευμα μαζί με τον καφέ μας.

• Εάν το βράδυ αρχίσουμε να νιώθουμε πείνα, μπορούμε να καταναλώσουμε ένα βραστό αυγό και σαλάτα ή ένα γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά και ένα φρούτο.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr