Σαρδέλες με φρέσκια ντομάτα

images_632017_2_sardeles-me-ntomata-chefoulis.gr_1-600x434.jpg

Υλικά

    Σαρδέλες 500 γρ    
    Ντομάτες 2 μεγάλες τριμμένες    
    Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο κομμένο ροδέλες    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Φύλλο δάφνης 2 τεμ    
    Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Λεμόνι 4 φέτες    
    Μαϊντανός 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος    
    Ταμπάσκο 5 -6 σταγόνες    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό 1 φλυτζάνι του καφέ    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε τα κεφάλια τους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια που τα κόψαμε σε ροδέλες. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το νερό. Μόλις πάρει  μία βράση προσθέτουμε την δάφνη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Μετά στρώνουμε τις σαρδέλες, ρίχνουμε και το κρασί , το ταμπάσκο,αλάτι,πιπέρι,τις φέτες λεμονιού και τέλος τον μαϊντανό και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/