Μήλα τηγανητά

images_932017_2_mila-tiganita-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μήλα κόκκινα 5-6 τεμ.    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Μπέικιν πάουντερ 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Ζάχαρη 1 1/2 κουταλιά της σούπας    
    Γάλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αυγά 2 τεμ.    
    Κονιάκ 1 σφηνάκι    
    Μαργαρίνη ή βούτυρο άφθονο για το τηγάνισμα    

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι.Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο μπολ με το αλεύρι, τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να γίνει ένας χυλός λείος. Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε φέτες περίπου 1 εκατοστό και τις ραντίζουμε με το κονιάκ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε άφθονη μαργαρίνη ή βούτυρο να κάψει, βουτάμε τις φέτες  από τα  μήλα μέσα στο χυλό και από τις 2 πλευρές και τις βάζουμε στο τηγάνι να τις τηγανίσουμε. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε σε άλλη πιατέλα και μπορούμε να συνοδεύσουμε με μέλι, κανέλα ή ζάχαρη.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/