Αλμυρά κουλουράκια

images_1832017_2_almyra-koulourakia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γάλα 1 1/2 ποτήρι του νερού    
    Κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα 200 γρ    
    Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι του νερού    
    Αυγά 2 τεμ.    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Φαρίνα όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακιά ζύμη    
    Αυγό 1 μόνο τον κρόκο    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο, τα γάλα και τα αυγά πολύ καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα και το αλάτι και σιγά-σιγά τα ρίχνουμε στο μπολ με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι). Πλάθουμε την ζύμη μας σε κουλουράκια, τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που τον έχουμε ελαφρώς χτυπήσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας)

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/