Σοκολάτες γεμιστές με μπανάνα

images_1722017_sokolates-me-mpanana.jpg

Υλικά

    Μπανάνες πολτοποιημένες 250 γρ    
    Τυρί κρέμα 450 γρ    
    Ζάχαρη 150 γρ    
    Λευκή σοκολάτα 100 γρ    
    Βούτυρο 50 γρ    
    Φύλλα ζελατίνης 20 γρ    
    Κουβερτούρα 400 γρ    
    Κρέμα γάλακτος 250 γρ    

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μουλιάσουν σε κρύο νερό. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Τα βγάζουμε  από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την λευκή  σοκολάτα ψιλοκομμένη ανακατεύοντας καλά να λιώσει.Προσθέτουμε και την ζελατίνη και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και το τυρί κρέμα ανακατεύοντας πολύ καλά. Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ μεγάλο στρώνουμε διάφανη μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το βάζουμε στην κατάψυξη για  2 ώρες.Βγάζουμε το παγωμένο μείγμα μας στον πάγκο της κουζίνας και το κόβουμε σε ατομικές σοκολάτες. Τις βουτάμε στην κουβερτούρα που έχουμε λιώσει με την διαδικασία μπεν μαρί και τις απλώνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. (Γίνονται εξίσου νόστιμες και με πουρέ από άλλα φρούτα της αρεσκείας μας.)

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/