Κοτόπουλο τηγανητό

images_222017_kotopoulo-tiganito.jpg

Υλικά

    Κοτόπουλο 1 κομμένο σε μερίδες    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ περίπου    
    Βούτυρο 200 γρ    
    Αυγά 2    
    Γάλα 100 γρ    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Καίμε το κοτόπουλο επιφανειακά να αφαιρεθούν οι τριχούλες, το καθαρίζουμε, το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε μικρές μερίδες (όχι μπουκιές). Το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ρίγανη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα και το αλάτι- πιπέρι, τα ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένας χυλός (όχι ζουμερός). Βουτάμε τις μερίδες κοτόπουλου και τις τηγανίζουμε στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Στραγγίζουμε σε χαρτί απορροφητικό και σερβίρουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε αντί για γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπύρα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/