Γιουβαρλάκια στον φούρνο

images_922017_giouvarlakia-ston-fourno.jpg

Υλικά

    Κιμά μοσχαρίσιο 1 κιλό περίπου    
    Ρύζι καρολίνα 2 φλυτζάνια του καφέ    
    Κρεμμύδι ξερό 1    
    Άνηθο 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα    
    Νερό λίγο    
    Λεμόνια 2    

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το ελαιόλαδο,αλεύρι,νερό,λεμόνια) και πλάθουμε σε μακρόστενα κεφτεδάκια.Τα αλευρώνουμε και τα στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε λίγο νερό , το ελαιόλαδο , τον χυμό από τα λεμόνια και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να δούμε ότι έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/