Πρέπει να φορούν οι γυναίκες σουτιέν στον ύπνο;

images_2122017_sleep-hygiene-1.jpg

Είναι ένας από τους γυναικείους αστικούς μύθους που, μέχρι σήμερα, παραμένει αντικείμενο προβληματισμού ως προς το αν είναι αλήθεια ή όχι: Το να φοράτε σουτιέν όταν κοιμάστε, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το στήθος σας όμορφο και στητό;

Η Marilyn Monroe ορκιζόταν πως ναι, όμως πολλές γυναίκες θεωρούν ότι είναι άβολο και, πραγματικά. ποιος μπορεί να τις κατηγορήσει;

Όμως, βάζοντας στην άκρη τις άβολες τιράντες και τις μπανέλες, ο Δρ Seth Rankin υποστηρίζει ότι το να κοιμάστε φορώντας το στο σουτιέν σας, θα μπορούσε πραγματικά να είναι κακό για την υγεία σας.

Ο γιατρός επιμένει ότι όχι μόνο δεν έχει κανένα σοβαρό όφελος για τη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης του στήθους σας και την πρόληψη της χαλάρωσής τους, αλλά και ότι το εσώρουχο θα μπορούσε να περιορίζει τους λεμφαδένες.

«Όταν είστε ξαπλωμένες ανάσκελα, η επίδραση της βαρύτητας ωθεί τον ιστό του μαστού προς το στέρνο σας, και όχι προς τα δάχτυλα των ποδιών σας», λέει ο γιατρός. «Έτσι, ο ρόλος του σουτιέν -σκοπός του οποίου είναι τελικά να υποστηρίζει το στήθος από κάτω- είναι ουσιαστικά περιττός στο κρεβάτι, καθώς το στήθος συμπιέζεται με φυσικό τρόπο προς τα πίσω, επάνω στο στέρνο».

ΟΚ, μπορεί να μην έχει καμία επίδραση στη διατήρηση της νεανικής σφριγηλότητας και της ομορφιάς του στήθους, αλλά δεν κάνει και κακό να το φοράμε, έτσι δεν είναι;

Λάθος. Ο Δρ Rankin εξηγεί ότι φορώντας σουτιέν στον ύπνο, μπορεί να επηρεάσει τους λεμφαδένες. «Ένα σφιχτό σουτιέν μπορεί να περιορίσει τη ροή της λέμφου (σ.σ. το υγρό που βρίσκεται στο λεμφικό σύστημα) στους πολλούς και σημαντικούς λεμφαδένες γύρω από τον μαστό και τη μασχάλη, εμποδίζοντας τη ζωτική λειτουργία του συστήματος να αποβάλλει τοξικές ουσίες από το σώμα», προσθέτει.

Την άποψη του γιατρού επιβεβαιώνουν και άλλοι ειδικοί: Ο καθηγητής Mokbel προειδοποίησε επίσης τις γυναίκες για τους κινδύνους του που υπάρχουν όταν φορούν σουτιέν με κακή εφαρμογή. «Ένα πολύ σφιχτό σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου επηρεάζει τη φυσιολογία του μαστού», είπε. «Μπορεί να βλάψει τη ροή του αίματος και της λέμφου αποστράγγισης, γεγονός που στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή, οίδημα και δυσφορία».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/