Η τέχνη του eyeliner

images_1022017_Best-Liquid-Eyeliner.jpg

Το προτείνουν οι σχεδιαστές και το αγαπούν πολλές celebrities. Το πρώτο βήμα μπροστά στο stand καλλυντικών είναι να βρείτε αυτό που σας κάνει και σας ταιριάζει.

Το περίγραμμα στα μάτια με eye liner είναι μια από τις αρχαίες τεχνικές μακιγιάζ που μας έγινε γνωστή από την αρχαία Αίγυπτο, όπου πέρασε από αμέτρητες επαναλήψεις στις διάφορες δεκαετίες και εξελίχθηκε σε διάφορα χρώματα και υφές. Η τεχνική αυτή είναι η καλύτερη ανακάλυψη στον κόσμο του μακιγιάζ γιατί προσφέρει έντονο, δραματικό και εντυπωσιακό βλέμμα σε οποιοδήποτε σχήμα ματιών. Το eye liner έχει εξελιχθεί και είναι πλέον διαθέσιμο σε διάφορες μορφές από τις οποίες οι πιο γνωστές είναι το υγρό και το cake. Η τεχνική είναι λίγο δύσκολη για όσες γυναίκες δεν έχουν σταθερό χέρι αλλά με λίγη εξάσκηση και πολλές μουντζούρες… θα τα καταφέρετε!

Cake Eye Line: Η πιο δημοφιλής μορφή eye liner σήμερα, μια φόρμουλα που ενεργοποιείται με το νερό, δουλεύεται πολύ εύκολα με το ειδικό πινέλο και προσφέρει ακρίβεια στο περίγραμμα και σταθερό τελείωμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε άνετα λεπτές γραμμές στο περίγραμμα των ματιών αλλά και πιο εντυπωσιακές χοντρές γραμμές για ξεχωριστό δραματικό βλέμμα.

Μολύβι Ματιών: Η πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή που χωράει σε μια τσάντα, ιδανική για ταξίδια και εφαρμόζεται με ευκολία οπουδήποτε. Το pencil eye liner δημιουργεί απαλό και πιο φυσικό αποτέλεσμα ιδανικό για το καθημερινό μακιγιάζ στη δουλειά. Δημιουργήστε λεπτές και ακριβείς γραμμές στο περίγραμμα των ματιών και αν θέλετε ένα απαλό smoky αποτέλεσμα σβήστε το μολύβι με τα δάχτυλα σας ή με μια μπατονέτα.

Υγρό ή Gel Eye Liner: Η τελευταία μόδα στο χώρο του μακιγιάζ είναι τα υγρά ή σε μορφή gel eye liner, με πλούσια χρώματα και υφές. Μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα είδη περιγράμματος από πολύ λεπτές γραμμές έως έντονο και δραματικό βλέμμα, όλα εξαρτώνται από το πινέλο και την τεχνική που θα χρησιμοποιήσετε. Είναι κατάλληλα παρασκευασμένα για να διατηρούνται αναλλοίωτα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μερικά υγρά eye liner διατίθενται σε μορφή στυλό με ειδικό ενσωματωμένο πινέλο.

Glitter Eye Liner: Αν θέλετε να παίξετε με τις υφές και τα χρώματα, μπορείτε να επιλέξετε ένα glitter eye liner σε μορφή gel ή μολύβι ματιών. Αυτά τα eye liner είναι διαθέσιμα σε πολλά και έντονα χρώμα με ιριδίζουσες πέρλες για λαμπερό αποτέλεσμα.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr