Γλυκό του κουταλιού καρυδάκι

images_922017_karudaki-gluko.jpg

Υλικά

    Καρύδια 1 κιλό φρέσκα πράσινα μικρά    
    Ζάχαρη 800 γρ    
    Νερό 500 γρ    
    Γαρύφαλλα 15
    Χυμός λεμονιού από μισό λεμόνι    
    Γλυκόζη 2 κουτάλια της σούπας    

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα καρυδάκια, που είναι μικρά, το εσωτερικό τους να μην έχει ωριμάσει. Τα πλένουμε, καθαρίζουμε το κοτσανάκι τους και τα τρυπάμε με ένα ξύλινο καλαμάκι ή με ένα πιρούνι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για περίπου 10 λεπτά να βράσουν, μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε νερό και τα σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Την επόμενη μέρα αλλάζουμε το νερό. Αυτό πρέπει να το κάνουμε για 2 μέρες.

Την τέταρτη μέρα, βράζουμε τα καρυδάκια για 15 λεπτά και αφού βράσουν τα κρυώνουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ. νερό και την ζάχαρη και φτιάχνουμε το σιρόπι. Αφού βράσει για 10 λεπτά προσθέτουμε τα καρυδάκια και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα για 2 ημέρες. Σουρώνουμε τα καρυδάκια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Δένουμε το σιρόπι, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και προς το τέλος προσθέτουμε την γλυκόζη. Δοκιμάζουμε αν το σιρόπι είναι έτοιμο με ένα κουτάλι.

Πρέπει να είναι πηκτό. Ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι τα καρυδάκια και τα βράζουμε όλα μαζί για 5-7 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αποστειρώνουμε τα βάζα που θα βάλουμε το γλυκό μας. Σε κάθε καρυδάκι βάζουμε από ένα γαρύφαλλο. Προσθέτουμε τα καρυδάκια μέσα στα βάζα και κλείνουμε καλά τα καπάκια αφού βάλουμε κάτω από το καπάκι τους αντικολλητικό χαρτί. Διατηρούνται πάνω από 6 μήνες.

Πηγή  http://www.chefoulis.gr/