Φλωρεντίνες καταϊφιού με σοκολάτα

images_412017_florentines-kataifiou-me-sokolata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Καταϊφι 250 γρ τριμμένο και παγωμένο    
    Ζάχαρη 120 γρ    
    Βούτυρο 200 γρ λιωμένο    
    Κουβερτούρα  250 γρ λιωμένη    
    Μέλι 1 κουταλιά σούπας    

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε με το χέρι σε ένα μπολ το καταϊφι έτσι όπως είναι παγωμένο από την κατάψυξη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με το χέρι καλά και τα ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 ίσα μέρη, περίπου 30 γρ το καθένα. Τα πλάθουμε μπαλάκια , τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι μικρό στρογγυλό  8 εκ. πιέζουμε το καθένα μέσα στο τσέρκι για να πάρει το σχήμα του και να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο είναι μαλακά αλλά μέσα σε 5-10 λεπτά έτσι όπως κρυώνουν σφίγγουν. Ενώ τα αφήνουμε να κρυώσουν, λιώνουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά την σοκολάτα και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και βουτάμε τη μισή πλευρά από κάθε δισκάκι καταϊφιού που κρύωσε στην σοκολάτα. Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και μόλις κρυώσουν τα απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/