Γυμναστική ή παιχνίδι;

images_3112017_Conshohocken.jpg

Ο αριθμός των παιδιών που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα αυξάνεται συνεχώς και χωρίς παρέμβαση το 80% από αυτά θα παραμείνουν υπέρβαρα και ως ενήλικες. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους για διάφορα ιατρικά προβλήματα όπως σακχαρώδης διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και υπνική άπνοια. Η παχυσαρκία μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την αυτοεκτίμησή των παιδιών.

Ένας σημαντικός τρόπος για να βοηθήσετε το παιδί σας με την απώλεια βάρους, τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών, είναι να τα ενθαρρύνετε να συμμετέχουν σε τακτική σωματική δραστηριότητα.

Γυμναστική για παιδιά

Μια σύντομη περιγραφή του προγράμματος γυμναστικής για τα παιδιά από την ομάδα του Fitstudio είναι το παρακάτω:

Προθέρμανση – 5 λεπτά
Για την αποφυγή τραυματισμών, είναι σημαντικό για το παιδί σας να κάνει ελαφριά προθέρμανση πριν από την άσκηση. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει περίπου πέντε λεπτά ήπια δραστηριότητα, όπως περπάτημα, καλλισθενικές ασκήσεις και διατάσεις.

Κύριο μέρος άσκησης – 40 λεπτά
Το κλειδί για να διατηρήσουν τα παιδιά το ενδιαφέρον τους είναι να αλλάζουν συνεχώς κάθε συνεδρία, έτσι ώστε μην επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα, αυτό τα κρατά συγκεντρωμένα σε αυτό που θέλουν να πετύχουν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμπι, σχοινάκι ή ομαδικές δραστηριότητες, όπως ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ ή ακόμα και κυκλικές προπονήσεις.

Αποθεραπεία – 5 λεπτά
Για την αποφυγή τραυματισμών, είναι επίσης σημαντικό για το παιδί σας να εκτελέσει αποθεραπεία μετά την άσκηση. Όπως και στην προθέρμανση, θα πρέπει και η αποθεραπεία να περιλαμβάνει περίπου πέντε λεπτά ήπια δραστηριότητα, όπως περπάτημα, καλλισθενικές ασκήσεις και διατάσεις.

Θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνετε τη σωματική δραστηριότητα σαν μέρος της τακτικής καθημερινής ρουτίνας του παιδιού σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

    Περπάτημα ή ποδήλατο αντί της οδήγησης για μικρές αποστάσεις.
    Βόλτα με ένα φίλο ή βόλτα τον σκύλο της οικογένειας με τα πόδια κάθε απόγευμα.
    Γυμναστική με την οικογένεια: Συχνοί οικογενειακοί περίπατοι ή βόλτες με ποδήλατο στη γειτονιά ή στο τοπικό πάρκο.

Πηγή : https://www.fitstudio.gr/