Βουητό στα αυτιά μετά απο πυρετό

images_312017_2_6e70ae90a4858606111282221911c175_w600.jpg

Το βουητό στα αυτιά είναι ένα σύμπτωμα ιδιαίτερα ενοχλητικό, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. O πάσχων ακούει βουητό σφύριγμα κουδούνισμα ή βόμβο που μπορεί να είναι υψηλής ή χαμηλής έντασης.  Ο ήχος είναι «ήχος φάντασμα», δεν είναι ήχος ο οποίος γίνεται αντικειμενικά αντιληπτός από παρευρισκόμενα άτομα. Ορισμένες φορές ομοιάζει με θρόισμα αέρα, κυματισμό νερού ή μουσική νότα.

To βουητό στα αυτιά σε ορισμένες περιπτώσεις  εμφανίζεται μετά από πυρετό. Σε αρκετές περιπτώσεις επίμονων εμβοών μετά από πυρετό, υπάρχει ερεθισμός του λαβυρίνθου λόγω της φλεγμονής,  διαταραχή στην αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, διαταραχή στην ομοιοστατική ικανότητα του σώματος. Έτσι η ικανότητα  του σώματος να τοποθετείται στο εξωτερικό περιβάλλον διακρίνοντας με ομαλό τρόπο τα εξωτερικά ερεθίσματα διαταράσσεται σημαντικά. 

Παράγοντες της καθημερινότητας, φάρμακα, συστηματικά παθολογικά νοσήματα, παθήσεις του αυτιού, υπερκόπωση, νευρολογικά-ψυχιατρικά νοσήματα συντελούν στην εμφάνιση του παθολογικού αυτού συμπτώματος και  πρέπει να αποκλειστούν.

Η σύγχρονη θεραπεία των χρόνιων εμβοών στην περίπτωση αυτή  περιλαμβάνει:

     Τη σωστή θεραπεία της λοίμωξης
      Την θεραπεία συνοδών παθολογικών νευροψυχιατρικών ή ωτολαρυγγολογικών  νοσημάτων.
     Την χορήγηση φαρμάκων εναλλακτικής ιατρικής
    Την χρήση ειδικών συσκευών που βοηθούν το σώμα να επανατοποθετηθεί στο εξωτερικό περιβάλλον.

Πηγή : http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/