Σαλάτα δύο εποχών

images_14122016_salata-duo-epoxon-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σπανάκι 400 γρ    
    Φράουλες 300 γρ    
    Καρύδια 50 γρ κομμένα ή αμύγδαλα    
    Kάσιους 50 γρ    
    Μοτσαρέλα φρέσκια 150 γρ    

Για την σος

    Μηλόξυδο 2 κουταλιές σούπας    
    Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας    
    Worcestershire sauce 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι λίγο    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι,πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε φέτες. Τεμαχίζουμε τα καρύδια (ή αμύγδαλα) και τα κάσιους και κόβουμε σε κομμάτια το τυρί. Για την σος χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός το ελαιόλαδο στο μίξερ, μετά προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το σπανάκι κόβοντας με το χέρι τα φύλλα του, από πάνω βάζουμε τις φράουλες, τα καρύδια και τα κάσιους, μετά περιχύνουμε με την σος και τέλος βάζουμε  τα κομμάτια τυριού.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/