Μωσαϊκό χωρίς αυγά

images_8122016_2_mosaiko-xoris-avga-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπισκότα πτι- μπερ 2 πακέτα κομματιασμένα    
    Κρέμα γάλακτος 330 ml    
    Κουβερτούρα 300 γρ σε κομμάτια    
    Βερίκοκα 7 τεμ ψιλοκομμένα (προαιρετικά)    
    Δαμάσκηνα 7 τεμ ψιλοκομμένα (προαιρετικά)    
    Κερασάκια ζαχαρόπηκτα 7 τεμ ψιλοκομμένα (προαιρετικά)    
    Τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα (προαιρετικά)    
    Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)    
    Μεμβράνη διάφανη

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε τα μπισκότα μας και ψιλοκόβουμε τα φρούτα μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί , προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στο ίδιο κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα και τα μπισκότα μας, ανακατεύουμε να υγρανθούν καλά τα μπισκότα από την σοκολάτα. Βρέχουμε με λίγο νεράκι ένα γυάλινο μπολ και στρώνουμε την διάφανη μεμβράνη, να ακουμπάει καλά στον πάτο του μπολ και στα τοιχώματα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας , το πιέζουμε καλά, αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με την μεμβράνη (δείτε φωτογραφικό υλικό). Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε  για 4 – 5 ώρες να κρυώσει καλά. Μετά το γυρίζουμε ανάποδα, βγάζουμε την μεμβράνη, το στολίζουμε με την τρούφα και την άχνη ζάχαρη (αν θέλουμε) και το απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/