Κέικ μπανάνας χωρίς βούτυρο

images_22122016_2_tourta-me-mous-sokolatas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού    
    Κακάο 4 κουταλιές της σούπας    
    Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Σόδα μαγειρικής 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Αυγά 3 τεμ    
    Νερό ζεστό 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Βανίλια 1 φακελάκι    
    Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Μπανάνες 2 τεμ    

Για την επικάλυψη

    Τυρί κρέμα 120 γρ    
    Άχνη ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Γάλα ζεστό 2 κουταλιές της σούπας    
    Κακάο 1 κουτάλι της σούπας    

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη,τη σόδα, προσθέτουμε τα αυγά, το νερό ζεστό, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν όλα τα υλικά (προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη). Προσθέτουμε σε φέτες τις μπανάνες, ανακατεύουμε να διαλυθούν και ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 – 35 λεπτά. Το βγάζουμε κι αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη : Xτυπάμε σε μπολ την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη άχνη,προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το κακάο, συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Χαράζουμε το κέικ ελαφρώς κι αλείφουμε με σπάτουλα την επιφάνεια του να τρέχει η κρέμα και στα πλαϊνά και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/