Κράμπες στη κοιλιά

images_112017_kra.jpg

Ο όρος κράμπες στο στομάχι χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ευρύ πλέγμα ενοχλημάτων από την κοιλιακή χώρα που μπορεί να εμφανίζονται μαζί ή μεμονωμένα.

 Τα ενοχλήματα αυτά είναι:

·         Βάρος στην περιοχή της κοιλιακής χώρας
·         Φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιακής χώρας
·         Τρέμουλο στην περιοχή της κοιλιακής χώρας

Οι κράμπες μπορεί να προέλθουν από καταστάσεις που επηρεάζουν μια ποικιλία οργάνων και δεν εντοπίζονται οπωσδήποτε στην κοιλιά ακόμη και στην περίπτωση που το άτομο έχει την αίσθηση ότι η κοιλιά είναι η πηγή των συμπτωμάτων του. Έτσι εκτός από τα πάσχοντα όργανα της κοιλιάς που μπορεί να προκαλέσουν κράμπες (προβλήματα στομάχου χοληφόρων παγκρέατος εντέρου νεφρών ήπατος περιτοναίου εντέρου), ο ερεθισμός της περιοχής μπορεί να προκαλείται από παρακείμενα εσωτερικά όργανα ή παθήσεις που επηρεάζουν κοιλιακούς μυς και νεύρα της περιοχής. Παθήσεις της κατηγορίας είναι νευρολογικά νοσήματα ψυχιατρικά σύνδρομα, παθήσεις θυρεοειδούς, ορμονικές διαταραχές, αυτοάνοσα σύνδρομα, νεφρικές παθήσεις , ορισμένα καρκινώματα, παθήσεις κατώτερων πνευμονικών πεδίων, καρδιακές παθήσεις.

Η υπερβολική προπόνηση η αφυδάτωση, το stress, η αυπνία, η κατάχρηση αλκοόλ και ερεθιστικά φάρμακα είναι κοινοί παράγοντες της καθημερινότητας που προκαλούν κράμπες κοιλιάς.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

·         Σταματήστε την δραστηριότητά σας και κάνετε ήπιο τοπικό μασάζ με μυοχαλαρωτική ενυδατική κρέμα
·         Ξαπλώστε σε περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία
·         Κατά την έναρξη του ενοχλήματος η ήπια εφαρμογή τοπικής θερμότητας (π.χ. μαλακή κουβέρτα κατά τον Χειμώνα, αύξηση της διάρκειας του μασάζ κατά το Καλοκαίρι) βοηθά στην λύση του σπασμού
Η σωστή ιατρική εξέταση είναι απαραίτητη για την εφαρμογή σωστής αιτιολογικής θεραπείας.

Πηγή : http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/