Κλείνουν τα χειρουργεία στη Ζάκυνθο

images_6122016_465404013.jpeg

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ζακύθου το περιστατικό με την μοιραία κατάληξη που είχε για μια 41χρονη η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο του νησιού.

H επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε αφορούσε την εξαγωγή λάμας από το πόδι της. Όταν, όμως, ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της. Η κρισιμότητα της κατάστασης, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια».

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ σήμερα τα ξημερώματα η γυναίκα έχασε την μάχη για την ζωή, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά.

Η γυναίκα κατέληξε σήμερα το πρωί από πολυοργανική ανεπάρκεια και πως μια δεύτερη ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο Νοσοκομείο. Ακόμη τρεις ασθενείς που παρουσιάσουν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση. Τα χειρουργεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/