Η λίστα της ευτυχίας

images_13122016_shutterstock_792914742.jpg

Το τραγούδι έχει κολλήσει στο repeat και όμως, κάθε φορά νιώθω και κάτι διαφορετικό ακούγοντάς το. Και μία απ’ αυτές αισθάνθηκα πως θέλω να γράψω γι’ αυτά που με κάνουν ευτυχισμένη και έτσι να τους πω ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ…

Στον άνθρωπο που περίμενα να έρθει και δεν ήρθε ποτέ και έτσι έδωσε την ευκαιρία σε άλλους ανθρώπους να με πλησιάσουν και να πάρουν αυτά που είχα για να τα δώσω.

Στον έρωτα που είμαι ερωτευμένη μαζί του και δεν το ξέρει. Γιατί κάποιες φορές το να το σκέφτεσαι είναι πιο δημιουργικό απ’ το να το ζεις.

Σε εκείνους που προσπάθησαν να δυσκολέψουν τη ζωή μου με την κακία τους και δεν με έκαναν ίδια με αυτούς.

Στην απόφαση μου να μείνω ‘εγώ’ και ν’ αντέξω την κακεντρέχειά τους αντί να αλλάξω ώστε να με αφήσουν ήσυχη.

Στους δικούς μου ανθρώπους που με αποδέχονται, με ανέχονται και στέκουν διακριτικά κάπου μακριά μα πάντα εδώ, με την αγάπη τους να με περιμένει.

Στους κριτές μου που μου δίνουν αξία.

Στα συναισθήματά μου που κατάφερα επιτέλους να εξωτερικεύσω και δεν στοιβάζω μέσα μου.

Στις δύσκολες στιγμές που ανέδειξαν τη δύναμή μου.

Στις μέρες που χαμογέλασα και έκανα κάποιον χαρούμενο.

Στο σκοτάδι μου που μου δείχνει το φως.

Στην μοναξιά της στιγμής που οδηγεί την σκέψη μου στην αγάπη.

Σε όσα έζησα και αποτελούν το παρελθόν μου. Είναι δικά μου, μοναδικά μου.

Στο αγκάθι μου που με έκανε ακόμα πιο όμορφη.

Στην αλήθεια μου που πονάει μα δεν είναι ψέμα.

Στη ζωή.

Στη χαρά.

Σε σένα που υπάρχεις.

Σε μένα που με αγαπάω.

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένη καθώς περνά ο καιρός. Με κάνουν ευτυχισμένη γιατί μου θυμίζουν πως είμαι ζωντανή. Υπάρχω, αναπνέω. Τι είναι άραγε πιο σημαντικό απ’ αυτό;

Ξέρω πως είναι δύσκολο σε μια εποχή που τα θέλουμε όλα, να νιώσουμε ευγνώμονες για τα μικρά και να δούμε λίγο θετικά τ’αγκαθάκια μας. Και μένα μου πήρε πολύ καιρό. Μα η ζωή μου έγινε μαγική από τότε. Δεν έγινε ιδανική αλλά μαγική.

Φτιάξε τη δική σου λίστα ευτυχίας και πες ευχαριστώ σε αυτά που πλημμυρίζουν τη ζωή σου. Και μην σκέφτεσαι τι πρέπει να συμπληρώσεις. Ο κάθε ένας από μας έχει τη δική του, προσωπική και μοναδική λίστα με ό, τι τον κάνει ευτυχισμένο. Άλλωστε, η ευτυχία ποτέ δεν ήταν μία.

Πηγή : http://enallaktikidrasi.com/