images_26112016_2_tiganopsomo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό    
    Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι    
    Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι νερού    
    Νερό χλιαρό όσο πάρει    
    Αλάτι
    Πιπέρι λίγο    
    Τυρί φέτα 200 γρ τριμμένη στο χέρι    
    Δυόσμο 1 κουταλάκι γλυκού προαιρετικά    
    Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα    

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε την μαγιά,το αλάτι,το πιπέρι,τον δυόσμο,το λάδι ,το νερό σταδιακά χλιαρό και ζυμώνουμε καλά. Ζυμώνουμε προσθέτοντας κι άλλο νερό, όσο χρειαστεί ίσα να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας (να μην είναι ούτε σφιχτή αλλά ούτε και ζουμερή). Κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα σκεπάζουμε με πετσέτα για 60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Μόλις είναι έτοιμα παίρνουμε ένα – ένα τα ζυμαράκια μας, τα ζυμώνουμε λίγο με λαδωμένα χέρια (βοηθά να μην κολλάει στα χέρια μας) αλευρώνουμε λίγο την επιφάνεια μας και ανοίγουμε με πλάστη στρογγυλά κομμάτια, προσθέτουμε λίγο φέτα στο κέντρο, διπλώνουμε , το πατάμε καλά με τα χέρια να ενσωματωθεί καλά η φέτα και τέλος του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, ενώ  με το δάκτυλο μας ανοίγουμε στο κέντρο μια τρυπούλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια για να βγουν στρογγυλά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο ζυμάρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, όχι πολύ να μην αρπάξουν, ίσα να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται ζεστά ενώ μπορούμε να τα φτιάξουμε και χωρίς τυρί, απλά μόλις τηγανιστούν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή κανέλα και μέλι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/