Κεφτεδάκια λουκάνικο με παπαρδέλες

images_21112016_2_keftedakia-loykaniko-me-papardeles-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ζυμαρικά παπαρδέλες 500 γρ.    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.    
    Ξύδι βαλσάμικο 2 κουταλιές της σούπας    
    Θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Βασιλικός 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος
    Αλάτι-πιπέρι
    Νερό για το βράσιμο των ζυμαρικών    
    Λουκάνικα χωριάτικα 500 γρ.    

Εκτέλεση

Βγάζουμε την πέτσα από τα λουκάνικα , τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το ρίχνουμε στο τηγάνι να τηγανιστεί για λίγο, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια από τα λουκάνικα που τα έχουμε αλευρώσει, να τηγανιστούν για 7-8 λεπτά και προσθέτουμε το θυμάρι. Σε μια κατσαρόλα βαθιά προσθέτουμε νερό και αλάτι για να βράσουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και πάντα με το γούστο του καθενός. Μόλις είναι έτοιμα, κρατάμε μισό φλυτζάνι του τσαγιού νερό από τα ζυμαρικά και μετά  τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε. Το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά το αναμειγνύουμε με το ξύδι το βαλσάμικο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο τηγάνι με τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό. (βγαίνουν 25-30 τεμάχια).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr