images_17112016_2_axladopita.jpg

Υλικά

    Αχλάδια 6 μεγάλα    
    Καλαμποκάλευρο 150 γρ.    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ.    
    Ζάχαρη 75 γρ.    
    Σταφίδες 75 γρ.    
    Ξερά σύκα 75 γρ.    
    Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Ξύσμα λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας    
    Γάλα όσο χρειαστεί για να γίνει χυλός    
    Άχνη ζάχαρη για στολισμό    
    Μαρασκίνο ποτό 1/2 ποτήρι του κρασιού    
    Αλάτι μια πρέζα    

Εκτέλεση

Πλένουμε τα αχλάδια και τα ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε το σκληρό κομμάτι που είναι στο κέντρο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Μουλιάζουμε τις σταφίδες και μετά τις στύβουμε και ψιλοκόβουμε τα σύκα. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα παραπάνω υλικά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, προσθέτουμε τα 2 αλεύρια, την ζάχαρη, το μαρασκίνο και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το γάλα, όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας χυλός ομοιογενές. Αλείφουμε μια φόρμα με το βούτυρο , αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ισιώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά. Βγάζουμε την πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μια σάλτσα σοκολάτας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/