Φροντίζοντας την επιδερμίδα μας μετά το καλοκαίρι!

images_0aaaaaaa1aaskkinpro.jpg

Η βαλίτσα γέμισε με καλή διάθεση, καυτά σορτσάκια, καινούρια μαγιό, αντηλιακά και λάδι για μαύρισμα…Οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν, αλλά περάσανε τόσο γρήγορα! Το μόνο που τις θυμίζει πια είναι το ωραίο μας μαύρισμα και το σημάδι από το μαγιό! Τί συμβαίνει, όμως, στο δέρμα μας κατά τις καλοκαιρινές διακοπές και πως μπορούμε να το βελτιώσουμε;

Από την ηλιακή ακτινοβολία βλαβερή για το ανθρώπινο σώμα είναι η UV (υπεριώδης ακτινοβολία) και χωρίζεται: στην UVA, που εισχωρεί βαθύτερα στο δέρμα, προκαλώντας μακροχρόνιες βλάβες στο γενετικό υλικό των δερματικών κυττάρων, όπως η φωτογήρανση και τα μελανώματα και στη UVB, η οποία δρα περισσότερο επιφανειακά και είναι υπεύθυνη για τα εγκαύματα, το μαύρισμα και την ηλίαση. Το δέρμα μας διαθέτει φυσικούς μηχανισμούς αυτοπροστασίας από τον ήλιο, όπως είναι το μαύρισμα και η πάχυνση της επιδερμίδας.

Μετά τις διακοπές, συνήθως, αισθανόμαστε το δέρμα μας στεγνό και τραχύ, κάτι απόλυτα φυσιολογικό που σχετίζεται με την αφυδάτωση και την πάχυνση της επιδερμίδας που προκαλείται από τον ήλιο. Η επαναφορά τη ελαστικότητας και της υγρασίας του δέρματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.

Για το πρόσωπό μας: είναι ιδανικό να επιλέξουμε μια περιποίηση βαθύ καθαρισμού και ενυδάτωσης, η οποία θα απαλλάξει το πρόσωπό μας από το σμήγμα και θα αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα. Με αυτόν τον τρόπο, οι ενυδατικοί παράγοντες θα εισχωρήσουν βαθύτερα στην επιδερμίδα, επαναφέροντας την ελαστικότητα και την υγρασία και βοηθώντας ακόμα και τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι να δρουν καλύτερα.

Το σώμα μας χρειάζεται, επίσης, την φροντίδα μας μετά τις διακοπές. Συνήθως, νιώθουμε την επιδερμίδα μας στεγνή και συχνά ξεφλουδίζει αποβάλλοντας τα νεκρά της κύτταρα. Ιδανική είναι η επιλογή περιποίησης που συνδυάζει την απολέπιση και την ενυδάτωση. Η απολέπιση επιταχύνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, κάνοντας το δέρμα απαλό, ενώ η ενυδάτωση επαναφέρει την υγρασία και την ελαστικότητα, διατηρεί περισσότερο το μαύρισμά μας και καταπολεμά την πρόωρη γήρανση.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr