Σοκολατένιο ραβανί

images_0aaaaaa1aabbasokorav.jpg

Υλικά

    Σιμιγδάλι 100 γρ    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ    
    Κακάο 3 κουτ σούπας    
    Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού    
    Ζάχαρη 500 γρ    
    Αυγά 6    
    Γιαούρτι 500 γρ    
    Ινδική καρύδα

Για το σιρόπι

    Νερό 5 ποτήρια    
    Ζάχαρη 5 ποτήρια    
    Λεμόνι 1 (τον χυμό του)    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την ζάχαρη και τα αυγά για 10 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το σιμιγδάλι , τα ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά. Ετοιμάζουμε  το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό , την ζάχαρη και το λεμόνι για περίπου 8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε. Το σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα ή παγωτό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/