Πατζαροσαλάτα

images_0aaaaaa1aabbaapantzaro.jpg

Υλικά

    Πατζάρια 1 κιλό μόνο τα στρογγυλά    
    Μαγιονέζα 300 γρ    
    Γιαούρτι στραγγιστό 300 γρ    
    Σκόρδο 5 σκελίδες    
    Αλάτι – πιπέρι
    Καρύδια 100 γρ (προαιρετικά) 

   

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα πατζάρια για 20 λεπτά (σε χύτρα ταχύτητος) ή 45 λεπτά σε κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα κόβουμε σε μεγάλα κυβάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα καρύδια και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε μέσα τα πατζάρια και τα ανακατεύουμε απαλά. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα σερβίρουμε δροσερά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/