Κοτοπουλο Γεμιστο με Σπανακι και Τυρι Συνοδευμενο απο Κριθαρακι με Ντοματα

images_0aaaaaaa1aagemi.jpg

Υλικά για 4 άτομα

    Αλάτι και πιπέρι
    8 λεπτά φιλέτο κοτόπουλου (750 γραμμάρια στο σύνολο)
    2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
    1 πακέτο κατεψυγμένα φύλλα σπανάκι
    120 γραμμάρια κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
    1 φλιτζάνι κριθαράκι
    2 ντομάτες ψιλοκομμένες
    ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
    1κ.σ. βούτυρο
    1κ.σ. χυμό λεμονιού

 Εκτέλεση

    Απλώστε αλουμινόχαρτο σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Απλώστε τα φιλέτα κοτόπουλου ανοιχτά πάνω στο αλουμινόχαρτο. Απλώστε στη μια μεριά μουστάρδα, βάλτε από πάνω λίγο σπανάκι (αφού το έχετε ξεπαγώσει και το έχετε στραγγίσει), και μετά το τυρί. Αλατοπιπερώστε. Τυλίξτε το φιλέτο σφιχτά και τοποθετήστε όμορφα στο σκεύος με τις άκρες προς τα κάτω.
    Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και ψήστε χωρίς να τα γυρίσετε μέχρι το πάνω μέρος να ροδίσει και το κοτόπουλο να έχει ψηθεί καλά.
    Στο μεταξύ, βράστε το κριθαράκι. Στραγγίστε και  ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα. Προσθέστε ντομάτες, μαϊντανό, βούτυρο και χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
    Σερβίρετε το γεμισμένο κοτόπουλο με το κριθαράκι

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος